KERÉKPÁRTÚRA

Kerékpártúrák- beszámoló

Iskolánk 10 db új, nagyon szép kerékpárt kapott, a gyerek nagy örömére. A gyönyörű kerékpárokat ki is próbáltuk, 3 túrát szerveztünk, amin szülők is részt vettek.

A túrák időpontjai: 2015.09. 29. , 2015. 10. 01., 2015. 10. 06.

Az első túrán 8km, a másodikon, és a harmadikon 4km- 4km tettünk meg. A különböző túrákon más-más gyerekek próbálhatta ki az új kerékpárt.

A gyülekező ideje alatt minden kerékpárnak ellenőriztük a gyerekekkel közösen, hogy megfelelően felszereltek –e biciklik a kötelező tartozékokkal. Az előzetes balesetvédelmi oktatás, a jelzések felelevenítése. és a tervezett útvonal megbeszélése után elindult a csapat. Nagy örömünkre, több szülő is csatlakozott hozzánk a kerékpártúra megtételére. A 4-es főútvonalon körültekintően haladtunk át. A településen átkerékpározva a mándoki erdőbe mentünk. Megismerkedtünk a környék domborzatával, így a biciklizés aszfaltút után földúton folytatódott. Több helyen is megálltunk fényképezni, és ismerkedtünk a környezet élővilágával, és terepviszonyokkal. A gyerekek felsorolták, milyen növényeket látnak. Visszafelé egy új aszfaltúton kerékpároztunk a vasúti átjáró érintésével. Megnéztük a falu nevezetességeit, a „Szabó telep- biokert”, a katolikus templomot, a községházát. A legelőn szarvasmarha csordát, és kecskéket láthattunk.

Mind a gyerekek, és a felnőttek is élvezték a biciklizést. Várjuk a jó időt, a következő túrák megszervezéséhez.

Báder Zsófia: Megkaptuk az új bicikliket, mik nagyon szépek, és jól működnek Tettünk egy nagy kört Komoróban és jót szórakoztunk. Nagyon élveztük az utat, és reméljük, hogy lesz

még ilyen alkalom.

Pongó Árpád János: Minden nap biciklivel járok iskolába. Nem volt nehéz megtenni ezt a távot. Jó együtt kerekezni a barátaimmal.

KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA01 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA02 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA03 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA04 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA05 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA06 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA07 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA08 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA09 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA10 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA11 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA12 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA13 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA14 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA15 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA16 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA17 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA18 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA19 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA20 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA21 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA22 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA23 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA24 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA25 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA26 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA27 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA28 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA29 KOMORÓ-KERÉKPÁRTÚRA30